Blog

Zoete pompoen muffins (healthy!)

Een voordeel van de opkomende herfst, en sowieso de verandering van het weer door de seizoenen, is verandering van eten. Bestaat de zomer vooral uit lichte gerechten, salades, perziken & aardbeien, in de herfst ga ik over naar de vijgen, noodles, comfort food en natuurlijk pompoen. Al zou ik pompoen niet lusten zou ik het toch gebruiken vanwege mijn lievelingskleur oranje. Ik ging aan de slag met een flink stuk pompoen en maakte onder andere pompoenrisotto (risotto ook iets wat echt bij de herfst past!) maar ook met deze muffins. Met pomppen kun je zowel de zoete als hartige kant op en ik koos voor zoet. Deze muffins zien er misschien wat droog uit maar ik heb het recept aangepast en nu zijn ze perfect! En nog gezond ook.

Benodigdheden

400 gram pompoen of 300 gram pompoen puree
250 gram bloem of meel, ik gebruikte speltmeel en amandelmeel maar alles kan.
1DL melk, ik gebruikt soja melk maar ook hier kun je voor alle soorten kiezen.
Twee eetlepels zelfrijzend bakmeel
Twee eieren
Honing
Kaneel
Nootmuskaat
Snuf peper & zout
Optioneel is kokosrasp, gebroken lijnzaad en wal of pecannoten.
Je hebt verder minimaal twaalf muffins vormpjes nodig en een staafmixer of blender is handig.

Bereiding

Begin met het zwaarste werk: het snijden van de pompoen (of je koopt kant en klare diepvriesblokjes, laat deze dan ontdooien). Haal eerst de schil er af en snijd de pompoen in grove stukken. Als je de pompoen even in de magnetron doet is hij makkelijker te schillen. Kook de pompoen net gaar (gooi het water weg) en pureer met een staafmixer maar met een stamper of vork kan ook. Vervolgens meng je de droge ingrediënten met elkaar, dus het meel en de kruiden. De natte ingrediënten meng je ook en klop je goed los tot een geheel. Die deze twee bij elkaar en als laatst gaat de pompoen er bij. Goed mengen maar zorg dat het luchtig blijft (niet roeren of kloppen dus). Bak de muffins een half uurtje op zo'n 160 graden en je hebt een lekkere herfstmuffin voor bij de thee!




Ga terug
Widget is loading comments...