Blog

Why you should travel to Luxembourg

Luxemburg; het kleine landje tussen België, Nederland & Duitsland dat mensen vaak aandoen om even goedkoop te tanken toch? Niet wat mij betreft. Nou rijd ik geen auto dus om te tanken zal ik er ook niet komen maar ik ben er wel twee keer een paar dagen geweest. Een keer in de zomer in de mooie natuur en de stad Vianden & een keer in februari toen ik Luxemburg stad bezocht en ook een presentatie kreeg over de marketing voor Luxemburg.Groene oase & historie

Deze (wat oudere) foto's laten het al zien, Luxemburg is ideaal voor natuurliefhebbers. Voor mensen die houden van actief bezig zijn; kanoën, wandelen, fietsen, hiken, zwemmen of gewoon relaxen in een van de vele Wellness resorts. Ook voor vissers is Luxemburg aantrekkelijk, er lopen veel prachtige meertjes met veel vis. Luxemburg is bergrijk/heuvelachtig hoe je het wilt noemen, en heel groen. Zomers is het weer warm en zonnig maar daar buiten kan het veel regenen.

Omdat Luxemburg tussen zoveel landen ligt en dit gebied vroeger ook een grensgebied was tussen Frankrijk & Duitsland zijn er veel veroveringen gedaan. Er zijn vele indrukwekkende kastelen die en bezoek waard zijn. Vianden is een mooi stadje waar een rivier doorheen loopt. Vanaf de top, die je met een stoeltjeslift bereikt, heb je een enorm uitzicht.


Luxe & Shopping City Luxemburg

Genoeg van de ontspanning en toe aan wat anders? De hoofdstad van Luxemburg met de gelijke naam is een hemel voor shopaholics. De exclusieve merken vind je hier, fijne restaurantjes (macarons!) maar ook de standaard, altijd goede, kledingwinkels. De stad is erg schoon gebouwen hier zijn indrukwekkend. Ook buiten het centrum is het mooi en de moeite waard een wandeling te doen. Ze zijn hier erg traditioneel maar vriendelijk!

Follow on Bloglovin

Ga terug
Widget is loading comments...