Blog

Tasting & boottocht met La Sirène‏ Amsterdam

Hotelrestaurants hebben vaak toch nog het imago wat stijf en ongezellig te zijn. Vaak zijn hotelrestaurants ook nog wel echte saaie restaurants met simpel eten maar er zijn uitzonderingen. Eerder verraste restaurant Elevé in Leeuwarden mij positief en dit keer werd ik heel blij van restaurant La Sirène in Amsterdam!

La Sirène is een van de verborgen parels in Amsterdam. Verborgen omdat weinig mensen het kennen en omdat de buitenkant er nou niet bepaald aantrekkelijk uitziet. Maar aan de andere kant van het hotel, waar het restaurant dus zit, heb je een prachtig terras aan het water. Er komen een aantal grachten bij elkaar en je zit op een fijne locatie in Amsterdam oud-zuid. Ideaal om met de sloep aan te meren van een hapje & drankje.

Dat deden we dus ook. Met een aantal andere bloggers en pers maakten we een rondje met de sloep, over de Amstel. Tijdens de boottocht dronken we Nederlandse bubbels. Een soort Champie, maar dan uit Zuid Limburg. Rond een uurtje of vijf kregen we trek. Tijd om aan tafel te gaan. Het interieur van het restaurant kan wat apart en oudbollig genoemd worden maar dat is juist wel leuk. En wie let daarop als de gerechten als kunstwerkjes geserveerd worden?

Tijdens de tasting kregen we een proeverij van gerechten die op de kaart staan. We begonnen met ongerookte tartaar van makreel met verschillende frisse bereidingen van komkommer. Een groente die ik vaak niet boeiend vind, behalve als het, zoals nu, goed bereid is. Bij elk gerecht kregen we een bijpassende witte wijn. Het is tenslotte zomer. Het tweede gerecht was er een met Arabische smaken; couscous met een kruidig lamsworstje & aubergine tartaar. Sinds ik in Griekenland veel auberginepuree heb gegeten ben ik er echt verzot op. Deze aubergine tartaat stelde zeker net teleur! Maar het gerecht dat er voor mij uit sprong was toch echt wel de heilbot met mediteraanse invloeden, courgette, basilicum en een (HELE) lekkere venkelbouiilon. Al mocht het dessert er ook wezen: een vloeibare mousse van hazelnoot, bramen en druppels balsamico. De dessertwijn was er heerlijk bij. Bij restaurant krijg je vaak voor het dessert een pre-dessert, bij La Sirène niet, hier krijg je na het dessert nog een gouden chocolademousse met een vrolijk gezichtje. Om je een 'schop na te geven'.

Follow on Bloglovin

Ga terug
Widget is loading comments...