Blog

Culinair festijn van eigen bodem bij restaurant Karakter in Rotterdam

"People who love to eat are always the best people." - Julia Child - Een mooie quote waar Lianne me aan herinnerde, op de avond dat we uitgenodigd waren om met een groep bloggers en pers te komen eten bij restaurant Karakter in Rotterdam. Wat is het leuk om aan tafel te zitten met mensen die ook een passie voor goed eten hebben en waarbij het niet ongemakkelijk is als je foto's van de gerechtjes maakt.

In het centrum van Rotterdam was ik nog niet eerder geweest. Nou zijn er best veel Rotterdamse meiden met leuke blogs dus ik had wel een beeld bij de stad. Ik was er helaas te kort om een echt goede indruk te krijgen maar heb al veel leuke eettentjes gezien. Restaurant Karakter bevind zich in het Westelijk Handelsterrein waar verschillende oude pakhuizen zijn gevestigd & omgevormd tot restaurants. Er is een gemeenschappelijke serre waardoor je ook als het regent er voor kunt kiezen buiten te zitten.

Waar het om gaat is uiteraard het eten. Restaurant Karakter serveert zo veel mogelijk gerechten met ingrediënten uit eigen land, biologisch en verantwoord. Handgeraapte oesters uit Zeeland, mosselen, pastinaak, makreel, gortepap en zelfs wijnen van een Nederlands wijngoed. We begonnen de avond goed met oesters en champagne. De amuse was huisgemaakte varkenspaté, rode uiencompote en gekonfijte zilverui, niet zo mijn ding. De structuur vond ik niet prettig en ik ben sowieso niet dol op ui. Het voorgerecht zag er spectaculair uit en dat was het ook: Makreel in tomatenvinaigrette, pulpo, crème van avocado, olijvencrumble, komkommer en tomaat. Ik heb wel het idee dat tomaat en komkommer erg hip is de laatste tijd. Heb het erg vaak gegeten in restaurants! Bij deze gang werd een frisse witte wijn geschonken, afkomstig van wijngoed de Reestlandhoeve in Balkbrug, gemaakt van de druivenrassen Johanniter en Solaris. Vervolgens dronken we een rosé gemaakt door Wijnhoeve de Kleine Schorre ontwikkeld in Luxemburg. Een groot deel van de druif kwam wel van Nederlandse bodem.

Mijn favoriete gerechten van de avond was het tussengerecht: Hutspot gemaakt van pastinaak en wortel, siroop van wortel, coquille en Zeeuwse mosselen. De siroop van wortel was heel lekker, jammergenoeg maar weinig. Bij het volgende gerecht: Rouleaux en bitterbal van Kemperhoender, verschillende bereidingen van maïs (polenta, maiskorrels, popcorn en babymaïs) crême van pompoen en wafel van pompoen had ik ook wat meer saus gewild. Hij was erg lekker en de Kemperhoender vond ik niet zo. De popcorn kon ik wel missen maar de pompoen en de bitterbal waren juist weer heel goed! Hier dronken we een half Hollandse rode wijn. Het dessert zag er wederom uit als een schilderijtje. Ook de smaken waren goed! De appel, rode biet en gort, taartje appeltaartje, crème van appel, hangop van rode biet, marshmallow van biet en rijstepap van gort met rozijntjes paste goed bij frisse muskaat wijn.

Uitgeteld en voldaan zat ik een paar uur laten bij Ellen in de auto. Een goed teken. Dankzij de vriendelijke bediening, het fijne gezelschap & het eten heb ik dus zeker een geslaagde avond gehad!

Restaurant Karakter, Westelijk Handelsterrein, Van Vollenhovenstraat 15 unit 24, Rotterdam, 010-7370039, www.restaurantkarakter.com


Ga terug
Widget is loading comments...