Blog

Jaimie van Heije restaurant

Ik heb er een nieuw favoriet restaurant bij! Het Veerhuys in Almere vind ik een aanrader maar dit restaurant in Oude Kerk aan De Amstel is ook echt een geweldige plek. Ik lunchte hier tijdens de restaurantweek en dat smaakte naar meer! Het restaurant is vernoemd naar de Chef Kok, niet zomaar iemand; Jaimie van Heije was namelijk Sous-chef bij Ron Blaauw. Toevallig zit het restaurant van Jaimie ook in de oude pand van Ron Blaauw. Is alles dan niet hetzelfde als bij Ron Blaauw? Wat mij betreft zeker niet. Ik vond het zelfs beter dan Ron's Gastrobar; Lekkerder én een nog prettigere sfeer. In het andere restaurant van Ron Blaauw ben ik nog niet geweest, dus of het daar mee te vergelijken is kan ik niet zeggen.

Het mag duidelijk zijn dat ik enthousiast bent over dit restaurant, zijn er dan geen minpunten? Na lang nadenken kon ik alleen bedenken dat de bediening voor sommige mensen iets té gretig is. Je glas wordt vaak bijgeschonken, je zult niet zonder broodjes komen te zitten en er wordt een praatje met je gemaakt. Maar ik denk dat als je hier minder behoefte aan hebt ze dit wel goed op zullen pikken & dus wat meer afstand zullen houden!

Wat kun je precies verwachten bij Jaimie van Heijne? Vriendelijke bediening met veel ervaring, persoonlijke interesse en veel kennis bijvoorbeeld, maar ook een interieur dat bestaat uit een mix van chique zwart/witte kleuren en speelse tekeningen. Een fijn terras en een mooie lokatie maken het helemaal af.

Uiteraard is de keuken het meest belangrijk. Natuurlijk wordt er tijdens de restaurantweek grotendeels een vast menu geserveerd en zijn de meeste reserveringen ook bekend maar er was ook ruimte wat af te wijken van het menu of iets heel anders te kiezen. Met de flexibiliteit zit het dus ook wel goed.

We kregen eerst twee amuses: een kroepoek dat heel spannend klonk maar ik niet heel boeiend vond en een bapao broodje met aubergine vulling dat ik dan weer helemaal het einde vond. We dronken een Hugo en begonnen met het voorgerecht: "In boemboe Bali gemarineerde kabeljauw, frisse tomatengel, kentjur mayonaise en krokante pinda's." Klinkt allemaal Aziatisch, de smaken en het gerecht deden me er niet echt aan denken maar het smaakte wel heel goed! Het hoofdgerecht was spectaculair: "Pork Wellington met tandoricrème, zoetzure komkommer, Oost-Indische kers & jus van barbecue kruiden." De kleuren op het bord sprongen er uit en het was leuk dat de Pork wellington geshowd werd voordat deze de oven in ging. Ook werd verteld wat het precies was en hoe de bereidingswijze is (gebakken vlees met paddenstoelenduxelles in deeg en dan in de oven). Het dessert was een heerlijk frisse "chiboust van kersen met amandel, krokante yoghurt, blauwe bes, citrus sorbet en wederom een plaatje. Bij de koffie namen we nog wat (uiteraard) huisgemaakte zoettigheden. Zeker niet verkeerd.

Jaimie van Heije Restaurant - http://www.jaimievanheije.nl
Kerkstraat 56 - 1191 JE Ouderkerk a/d Amstel - +31 20 496 58 48 - info@jaimievanheije.nl


Ga terug
Widget is loading comments...