Blog

Events • • Recepten index • • Reis pagina • • Restaurants

Schotland Favorites!

Nog steeds word ik erg blij als ik de foto's van Schotland terug kijk. In een korte tijd hebben we veel gezien en nog steeds hebben we heel veel niet gezien. Ik vond het tijd voor een flashback. Deze blog verscheen overigens eerder ook op de leuke blog van Daphne: It's Travel O'Clock.

Lees verder

Jaimie van Heije Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel

Ik heb een nieuw favoriet restaurant erbij. Het Veerhuys vind ik echt een aanrader maar dit restaurant in Oude Kerk aan De Amstel is ook echt een geweldige plek. Ik lunchte hier tijdens de restaurantweek en dat smaakte naar meer! Het restaurant is vernoemd naar de Chef Kok, niet zomaar iemand Jaimie van Heije was namelijk Sous-chef bij Ron Blauw. Toevallig zit het restaurant van Jaimie in de oude pand van Ron Blaauw. Is alles dan niet hetzelfde als bij Ron Blaauw? Wat mij betreft zeker niet. Ik vond het zelfs beter dan Ron's Gastrobar in de zin van lekkerder én een prettigere sfeer. In het andere restaurant van Ron Blaauw ben ik nog niet geweest, dus of het daar mee te vergelijken is kan ik niet zeggen.

Lees verder

Zoete gezonde pompoenmuffins

Een voordeel van de opkomende herfst, en sowieso de verandering van het weer door de seizoenen, is verandering van eten. Bestaat de zomer vooral uit lichte gerechten, salades, perziken & aardbeien, in de herfst ga ik over naar de vijgen, noodles, comfortfood en natuurlijk pompoen. Al zou ik pompoen niet lusten zou ik het toch gebruiken vanwege mijn lievelingskleur oranje. Ik ging aan de slag met een flink stuk pompoen en maakte onder andere pompoenrisotto (risotto ook iets wat echt bij de herfst past!) maar ook met deze muffins. Met pomppen kun je zowel de zoete als hartige kant op en ik koos voor zoet. Deze muffins zien er misschien wat droog uit maar ik heb het recept aangepast en nu zijn ze perfect! En nog gezond ook.

Lees verder

Why you should travel to Luxembourg

Luxemburg; het kleine landje tussen België, Nederland & Duitsland dat mensen vaak aandoen om even goedkoop te tanken toch? Niet wat mij betreft. Nou rijd ik geen auto dus om te tanken zal ik er ook niet komen maar ik ben er wel twee keer een paar dagen geweest. Een keer in de zomer in de mooie natuur en de stad Vianden & een keer in februari toen ik Luxemburg stad bezocht en ook een presentatie kreeg over de marketing voor Luxemburg.

Lees verder

Culinair festijn van eigen bodem bij restaurant Karakter in Rotterdam

"People who love to eat are always the best people." - Julia Child - Een mooie quote waar Lianne me aan herinnerde, op de avond dat we uitgenodigd waren om met een groep bloggers en pers te komen eten bij restaurant Karakter in Rotterdam. Wat is het leuk om aan tafel te zitten met mensen die ook een passie voor goed eten hebben en waarbij het niet ongemakkelijk is als je foto's van de gerechtjes maakt.

Lees verder

It's a pleasure!

Zo veel leuke dingen de laatste tijd! Ik zit vol met reisplannen (twee tripjes op de planning!) maar ondertussen staat mijn hoofd nog nauwelijks naar school. Maar maandag begin ik wel echt aan mijn scriptie. Wel heb ik een heel leuk gesprek gehad met de opdrachtgevers en daardoor ook veel zin om daar mee aan de slag te gaan!

Lees verder

Gone with the wind

Lees verder

Tasting & boottocht met La Sirène‏ Amsterdam

Hotel restaurants hebben vaak toch nog het imago wat stijf en ongezellig te zijn. Vaak zijn hotelrestaurants ook nog wel echte saaie restaurants met simpel eten maar er zijn uitzonderingen. Eerder verraste restaurant Eleve in Leeuwarden mij positief en dit keer werd ik heel blij van restaurant La Sirène in Amsterdam!

Lees verder
BlogSociety

Volgende pagina